Veure’s el llautó

weblog valencià

Plaça Jaume I i la doble cara del PP

Mentrestant el CVC li donava un marge de temps a Rita Bárbera per consensuar el canvi de nom de la plaça de l’ajuntament. I esta mateixa en el darrer mes de decembre posava tantes trabes sense cap sentit i no havia mogut cap dit per parlar-lo amb qui tinguera que parlar-lo puix és ella qui ho decideix a la darrera instància. Diverses entitats es posaven a favor del canvi, encara que no es conega a ninguna públicament en contra; però no mos estranyaria res que passarà quan arribarà l’hora de la veritat.

 El que em sembla molt lamentable és la doble actitud que té el Partit Popular (el PP, Partido Popular), per una part demana el consens màxim pel canvi del nom d’una plaça, amb un nom gèneric i com vaig explicar al darrer article amb un nom descartable, i al mateix no mou un dit per arreplegar eixe suposat consens social i quan un diu alguna cosa negativa o contraria ja ens anem i prou.

No obstant, esta suposada actitud ‘conciliadora’ a València; és tot el contrari a Castelló on el PP per anomenar a una sèrie de carrers, fa una llista plena de militars, assassíns, franquistes i inclús algun nazi alemany; vulnerant de forma increíble amb la proposta la nova Llei de Memòria Històrica.

 Es a dir, per a posar el nom del fundador del Regne de València a una plaça; necessiten deu i mare de consens. Però ells poden proposar amb tota la cara: al militar del nazisme Erwin Rommel, el mateix nazisme que va bombardejar ciutats arreu l’estat espanyol o amb aviació alemanya els franquistes van bombardejar precisament Castelló 40 vegades durant la guerra civil; a Philippe Pétain colaboracionista francés amb els nazis. També a una sèrie de noms de cooperadors i artífexs dels dos régims dictatorials a l’estat espanyol més propers en el temps com són els de Francisco Franco i Miguel Primo de Rivera. Un agravi comparatiu sense precedents, els fets parlen per si sols.

febrer 9, 2008 - Posted by | Castelló de la Plana, País Valencià, Plana Alta, Política, Societat, València Ciutat | , , , , , , , ,

1 comentari »

  1. Els Blogs de La Safor

    Aquesta pàgina pretén (de forma modesta i totalment artesanal) ser el punt d’encontre del panorama blogger de la comarca de La Safor. Un punt on poder trobar d’una forma més fàcil aquestes pàgines tan interessants i que esperem que tots ens ajudeu amb el vostre granet de sorra a ferla més gran i activa.
    L’idea va nàixer de una xarrada a càrrec d’Enric Morera i el nostre alcalde Orengo al Casal Jaume I sobre els blogs i la política. Això em va fer pensar que fea falta coordinar aquest nou món emergent i que tant de moda s’ha posat en els últims anys.
    Esperem que no siga una moda que pasa pronte. Així mateixa, a l’hora d’elegir un link per aquest blog, no s’ha pogut utilitzar ni es mots de “gandia”, “la safor” o “safor” a seques perque algú els va registrar ja fa anys (i abandonats est`n per desgràcia)
    Així que bo, espere la vostra ajuda i colaboracions aportant nous links de gent saforenca, encara que aquestos estigen a altres parts del pís o fins i tot a l’estranger. Publique-los ja siga mitjançant comentaris o envieu un correu
    charlifuster@hotmail.com
    http://www.elsblogsdelasafor.blogspot.com

    Agrairem que posareu el link d’aquest blog entre els teus contactes per aixi donarli més publicitat i un millor funcionament. Moltes gràcies!!

    Comentari per carlos V | febrer 13, 2008 | Respon


Deixa un comentari